kaft

Van Rijn


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2006

Oorspronkelijke titel:
Van Rijn

Oorspronkelijke taal:
engels

Vertaler:
Sjaak de Jong en Marijke Versluys

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
De ik-persoon, zoon van uitgever Blaeu, is gefascineerd door Rembrandt (1607-1669). Hij schrijft over zijn eigen leven, maar is vooral druk met de voorbereidingen voor een biografie over Rembrandt.
Hij heeft ontmoetingen met zoon Titus en dochter Cornelia en incidenteel met de grote man zelf.
Tegelijk heeft hij het druk met plannen voor zijn eigen leven; een carrière, een geliefde, een positie anders dan alleen maar de-zoon-van.
Gelardeerd met fictieve dagboekaantekeningen van de schilder.
Vele beroemdheden passeren: Constantijn en Christiaan Huygens, diverse schilders, rabbi Menassah Ben Israël, Spinoza, de Franse filosoof Descartes.

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Leiden In dienst van den Prins, De blauwe dood, Liesbeth, Simon Stevin, Het heksenhuis, Dirk, de jonge watergeus, Jan van Leiden, Rembrandt en ik, Rode sneeuw in december, Reimer

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights