kaft

De waterkelder
het verhaal van Grietje Reyniers, de eerste hoer van New York


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
1995

Oorspronkelijke titel:
The Drowning Room. The Story of the First Whore of New York

Oorspronkelijke taal:
engels

Vertaler:
Paul Heijman

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Grietje Reyniers moet als twaalfjarige zichzelf redden. In Amsterdam vindt ze een baantje als dienstmeisje. Dat raakt ze kwijt na een ongeluk waardoor brand ontstaat. Haar blijft geen andere keuze om aan geld te komen dan prostitutie.
Om de armoede en achtervolging door het gerecht te ontlopen, trekt ze naar Nieuw-Amsterdam. Daar hoopt ze haar geliefde die haar voor is gegaan, ook weer te treffen. In de nieuwe kolonie begint ze handeltjes in van alles en nog wat.
Haar zaken geven geregeld reden voor twist, waardoor ze een vaak geziene partij is in de schepenbank.

Tijd

Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Nieuw-Amsterdam Key of Gold, Het verraad van Nieuw-Amsterdam, Stad van dromen, I shall maintain, Manhatan, De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam, Vrij man

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
02-03-2014 12:00
Mimi Verbeke
Prachtig geschreven met een verrassend andere kijk op waarnemingen en gevoelens. Een heel picturale vertelling.
contact | disclaimer & copyrights