kaft

Ander licht


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
De schilder Matthias Withoos leidt een zoon en een dochter op tot schilder. Samen met twee leerlingen schildert de hele familie 'Het gezicht op Amersfoort'.
Na afloop van de leertijd mogen de jongens op studiereis naar Italiƫ. Dochter Alida moet thuis blijven.
De inval van de Fransen in het rampjaar 1672 dwingt de familie te verhuizen naar Hoorn. Het blijkt een uitstekende uitvalsbasis voor Alida om contacten te zoeken met geestverwanten om haar talent te ontwikkelen.

Tijd

Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
10-10-2009 19:53
TD
In deze roman worstelt Rosita Steenbeek met het evenwicht tussen werkelijkheid en fictie en heeft het niet gemakkelijk. Ze geeft veel uitleg over het schildersbestaan, de 17de eeuw, belangrijke personages, godsdienstkwesties,... Als roman mocht er meer diepgang in gezeten hebben. Het boek geeft een mooi beeld van het (schilders)leven in de 17de eeuw, blijft wat oppervlakkig en maakte mijn (hoog gespannen) verwachtingen niet volledig waar. Toch het lezen waard voor wie aangesproken wordt door de mooie omslag.
contact | disclaimer & copyrights