kaft

Floris


Auteur:

Genre:
jeugdroman

Jaar van publicatie:
2006

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
Floris V wordt graaf van Holland als hij twaalf jaar is. Twee jaar later trouwt hij de dochter van de graaf van Vlaanderen.
Hij hoopt met dit huwelijk de voortdurende strijd om Zeeland te beslechten zonder strijd, zodat hij elders oorlog kan voeren, bijvoorbeeld tegen de Friezen die hij de moord op zijn vader betaald wil zetten.
Ook meldt hij zich als kandidaat voor de kroon van Schotland. Die krijgt hij niet, maar wel een leuk bedrag om hem in vrede af te laten reizen. Handig voor zijn oorlogskas.
Sommige van zijn ridders komen tegen hem in opstand; zij maken bezwaar tegen de gunsten die Floris verleend aan boeren, burgers en steden. Ten koste van hun macht en welvaart.

Bijzonderheden:
Geïllustreerd door Fiel van der Veen

Tijd

Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
25-10-2012 21:06
Barca
Superleuk en spannend boek, ik raad je aan om het te lezen! Je wordt meegesleurd in de gebeurtenissen van vroeger alsof je er zelf echt inzit!
contact | disclaimer & copyrights