kaft

De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam


Auteur:

Genre:
jeugdroman

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Vier hedendaagse kinderen komen per vergissing in het verleden terecht. Ze zijn in New York toen het nog Nieuw-Amsterdam was. Gouverneur Petrus Stuyvesant met zijn houten poot met zilver beslagen is de baas.
Ze worden liefderijk opgenomen in het huis van een weduwe die hen opvoedt met kerk, godsdienstonderwijs, huishoudelijk werk (voor de meisjes) en de Latijnse school (voor de jongens).
Er zijn strenge regels en op overtredingen staan zware straffen. Wekelijks zijn er zittingen om alle misdrijven te bestraffen met boetes, lijfstraffen en ook de doodstraf.
Het zijn spannende tijden voor Nieuw-Amsterdam omdat er Engelse oorlogsschepen komen die overgave van de kolonie eisen. En tot woede van de gouverneur wil bijna niemand tegen de Engelsen vechten.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(4 stemmen)

Reacties
18-09-2009 20:50
Alies van den Berg
Als volwassene heb ik intens genoten van dit boek! Er lagen 3 boeken te wachten voor de kleinkinderen,maar ik
ben alvast een boek gaan lezen! Mijn echtgenoot is op bladzijde 55 en geniet evenzo! Complimenten voor de auteur hoor!Wij hopen dat ze nog meer van deze stijl boeken gaat schrijven
18-09-2009 17:37
kleinjan
Kado gedaan aan mijn kleinkinderen.Vonden het spnnend.Tegelijkertijd hebben ze,vermoedelijk onbewust, n flink stuk geschiedenis in hun bagage.
18-09-2009 13:10
Joop Rijswijk
Een geweldig mooi boek voor de jeugd vanaf 11 jaar.Maar als volwassene heb ik er ook erg van genoten.Veel historie gegoten in een spannend verhaal.
contact | disclaimer & copyrights