kaft

De ontbrekende schakel
Levensverhaal van Eugène Dubois, de Nederlander die het gelijk van Darwin bewees


Auteur:

Genre:
biografie

Jaar van publicatie:
2001

Oorspronkelijke titel:
The man who found the missing link: Eugène Dubois and his lifelong quest to prove Darwin right

Oorspronkelijke taal:
engels

Vertaler:
Bart Voorzanger

Waardering:
0 0 0 0 0 (5 uit 5)

Omschrijving:
Eugène Dubois (1858-1940) hoort als tienjarige voor het eerst over de evolutietheorie van Darwin. Diens beroemde en omstreden boek is een jaar voor de geboorte van Dubois gepubliceerd.
In de katholieke omgeving van Dubois overheerst kritiek op de evolutieleer. Hij neemt zich voor bewijsmateriaal te verzamelen om de ongelovigen te overtuigen van de juistheid van de theorie. Hij zal fossielen vinden die het bewijs leveren voor het bestaan van een wezen tussen de aap en de mens.
Na zijn studie aan de universiteit van Amsterdam begint hij een pijlsnelle wetenschappelijke carrière; al op 28-jarige leeftijd kan hij professor worden. Hij weigert de benoeming en vertrekt als legerarts naar Nederlands Indië. Niemand wil zijn expeditie betalen en dit is voor hem de enige manier om te komen waar hij denkt te moeten wezen. Na jarenlang honderden kilometers zoeken en graven slaagt hij in zijn doel. Hij vindt drie skeletresten die volgens hem het bewijs leveren van het bestaan van een soort tussen aap en mens in: homo erectus.
De rest van zijn leven is hij bezig de wereld van zijn gelijk te overtuigen en erkenning te krijgen voor zijn prestatie.

Bijzonderheden:
Redactie Theo Berkestijn.
Schrijver en vertaler zijn ondersteund door wetenschappelijke specialisten.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights