kaft

Land van zal


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2003

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Laurens gaat naar Indonesië vol idealen om het beter te doen dan zijn voorouders met hun uitbuiting en minachting voor de cultuur van de inlandse bevolking.
Hij begint als griffier bij een rechtbank op Sumatra, waar een combinatie van Nederlands en inlands recht (adat) wordt gesproken. De promotie tot rechter volgt snel.
Zijn ideaal om de bevolking vooruit te helpen, gaat minder makkelijk. Hij moet accepteren dat een gevangene volgens plaatselijk gebruik onder zijn verantwoordelijkheid tot bloedens toe geslagen wordt. Evenmin kan hij voorkomen dat een koelie wordt opgehangen, ondanks zijn pogingen het vonnis te verzachten.
Zijn landgenoten begrijpen niets van zijn emoties. Hij staat alleen en legt zich zuchtend neer bij de in zijn ogen onredelijke rechtspraak.
Geplaagd door hoofdpijnen en twijfels doet hij zijn plicht.
Met zijn vrouw Sanne deelt hij zijn gevoelens niet. Zij is druk haar leven te vullen in een wereld waar bedienden alle werk doen.
Hun dochter kiest resoluut voor de inlanders en tegen het koloniale Nederland, en dus tegen haar ouders.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights