kaft

De handelsreiziger
van de Nederlandse Cocaïne Fabriek


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 0 0 (5 uit 5)

Omschrijving:
Verkoper Lucien Hirschland doet uitstekende zaken voor zijn werkgever, de Nederlandse Cocaïne fabriek. Alle landen die meedoen in de Tweede Wereldoorlog hebben grote behoefte aan dit 'medicijn' voor hun soldaten aan het front.
De winsten voor de Nederlandse fabriek zijn prima. Lucien kan er goed van leven. Hij koopt een prachtige motor en een auto. Het leven is goed.
Als de vrede is getekend, blijft er veel vraag. Oorlog elders? Of?
Op een dag komt een jonge Engelsman in het leven van Lucien. Hij is een oorlogsveteraan die de nodige verwondingen heeft opgelopen in de Vlaamse loopgraven. Èn hij heeft daar de kwaliteiten leren waarderen van het medicijn waar Lucien in handelt. Hij wil meer.

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Haarlem De zwarte tulp, De Meesterdief, De mensenkenner, In dienst van den Prins, De verdwenen dagboeken van Frans Hals, Confessions of an Ugly Stepsister, Twee gouden hangers, De wereldreiziger, De aanslag, Tulpengekte, Het meisje met het rode haar, Kenau, Torrentius, Kenau, Een Hollands drama, De belofte, De meester van het scherpe zwaard, De dievegge en de gek

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights