kaft

Jacoba, Dochter van Holland


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Als haar vader overlijdt, is Jacoba van Beideren (1401-1436) op vijftienjarige leeftijd gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen.
Vanzelfsprekend zijn er kapers op de kust, die denken dat zo'n jonge vrouw makkelijk van haar troon gestoten kan worden. Praktisch allemaal familie. Steden en kastelen worden ingenomen. Het leger van Jacoba verliest slag na slag.
Een huwelijk met haar neef Jan van Beieren helpt haar niet. Neef doet wat hem bevalt en trekt zich van Jacoba niets aan.
Ook hulp uit Engeland, bezegeld met een derde huwelijk, kan haar niet redden. De overmacht is te groot. Ze wordt gedwongen haar titel en bezittingen op te geven.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
24-03-2010 19:59
John
Een toegankelijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het (korte) levensverhaal van een bijzondere en eigenzinnige vrouw tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Omdat het in de ik-vorm geschreven is, komen we veel te weten over de hoofdpersoon maar blijven de andere personages helaas wat vlak. Desondanks vond ik het zeker de moeite van het lezen waard.
contact | disclaimer & copyrights