kaft

De boekhandelaar van Amsterdam


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2009

Oorspronkelijke titel:
Il libraio di Amsterdam

Oorspronkelijke taal:
italiaans

Vertaler:
Leen van den Broucke

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Boekhandelaar Guillame Pradel heeft het goed in het Amsterdam van 1638. De zaken lopen voorspoedig in het handelscentrum van de wereld. Zijn verlangen naar kennis en wetenschap kan hij dagelijks stillen; voldoende mensen en boeken om voortdurend bij te leren. Hij ontmoet astronoom Galilei, cartograaf Mercator, filosoof Descartes en wiskundige Simon Stevin.
Hij komt uit een geslacht van drukkers, uitgevers en handelaren. Oorspronkelijk uit Lyon in Frankrijk. Steeds verder naar het noorden getrokken op de vlucht voor vervolging en de brandstapels.
Hij kijkt terug, nu op zoek naar kennis over zijn voorgeschiedenis; een droevige aaneenschakeling van armoede en verraad uit angst voor de inquisitie die alle ketterij van de aardbodem verbannen wilde.

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Antwerpen Het uitzicht op de wereld, Adriaan Brouwer, In dienst van den Prins, Voorbij de regenboog, De schaduw van de Adelaar, De wandelgangen van de macht, De wegen naar ontvoogding, De paap van Stabroek, Willem van Oranje, Een wilde roos, The Sea Beggars, Bruegel, As Above, So Below, Pieter Bruegel, De ekster op de galg, Toledo, Rubens rood, Peter Paul Rubens, Bieke van Antwerpen, Tussen twee oevers, De heldeninspecteur, Pretmakers in een berglandschap, Isabella's geheim, De verloren droom van Pieter Gillis, De vrouw met de luifelhoed, De meester van de schaduw, Galgenmeid, Papinette, Malou van de mussen LyonParijs Het zesde bedrijf, Was getekend, Mata Hari, Vorige levens, De jonkvrouw en de eenhoorn, Hortense, Het leven van Vincent van Gogh

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights