kaft

Door een Hollandse winter
De predikant, de hofdame en de revolutie van 1795


Auteur:

Genre:
lit. non-fictie

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
In 1794 zijn de Fransen zo ver dat ze hun revolutie kunnen exporteren. Samen met de Nederlandse patriotten komen ze Nederland bevrijden. Als de prins van Oranje in januari 1795 verklaart dat hij en zijn zoons hun militaire functies neerleggen omdat hij de vrede niet in de weg wil staan, marcheert het Franse leger op, - slechts gehinderd door ijs en kou. Het vriest vijftien graden.
Dominee Kist doet verslag van de verwikkelingen in Zaltbommel. Eerst is er het haastige vertrek van de (rijke) aanhangers van Oranje, dan het dansen rond de vrijheidsboom onder het zingen van revolutionaire liedjes. En vooral veel ongemak van al die hongerige soldaten die bij burgers ingekwartierd worden.
Ondertussen trekken Franse vluchtelingen door het land, - wanhopig op zoek naar een manier om uit handen van het Franse leger te blijven. Van adel zijn is al voldoende voor de doodstraf.

Bijzonderheden:
Gebaseerd op het dagboek van dominee Kist.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights