kaft

De zwarte Lord


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2009

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
Het weesmeisje Regina Winter groeit op in Den Bosch onder de hoede van een armlastige tante die haar voldoende leert om gouvernante te kunnen worden.
Haar werk als gouvernante loopt na enkele jaren fout omdat de heer des huizes andere diensten verlangt. Regina's naam is hierdoor zo bezoedeld dat ze geen werk meer kan vinden.
Ze vertrekt naar Suriname. In dienst van een jongeman, een kleurling, die een plantage van zijn witte vader heeft geërfd.
Tot verbazing van Regina is ze in Suriname een begerenswaardige partij voor mannen. Ze wordt uitgenodigd in de hoogste kringen van het land en kan krijgen wie ze wil.
De buurlanden links en rechts hebben de slavernij afgeschaft. Nederland krijgt een grondwet die slavernij verbiedt, - behalve in de koloniën.

Tijd

Uitgelicht
Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
07-07-2010 18:44
TJMA
Een prachtige, meeslepende roman waarover de Surinaamse historica en schrijfster van Historische Romans CYNTHIA MC LEOD schreef: "Wat een verhaal! Boeiend tot de laatste bladzij, vol onverwachte wendingen die maken dat de lezer gespannen blijft doorlezen en het boek niet kan of wil wegleggen.
Rihana Jamaludin is een kunstenares; ze schildert en tekent ook. Ik ken haar schilderwerk niet, maar net zoals ze ongetwijfeld met verf in kleuren op het doek intrigerende beelden oproept, net zo schildert ze in haar stijl met woorden prachtige beelden.
Rihana Jamaludin heeft de Surinaamse literatuur verrijkt met een prachtige historische roman!"
contact | disclaimer & copyrights