kaft

Multatuli. Een zelfportret
Het leven van Eduard Douwes Dekker, door Multatuli verteld


Auteur:

Genre:
biografie

Jaar van publicatie:
2010

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Eduard Douwes Dekker (1820-1887) begon op jonge leeftijd zijn loopbaan in het toenmalige Nederlands Indië. Zijn verontwaardiging over de wantoestanden in de kolonie vonden geen weerklank bij zijn collega's. Hij raakte in conflict en moest vertrekken.
Terug in Nederland, legde hij al zijn woede in een boek: De Max Havelaar. Welbewust in de vorm van een roman om een groot publiek te bereiken.
Ook in Nederland was er genoeg om boos over te worden: armoede, wanbestuur, dominees, opvoeding, vrouwenrechten, stemrecht, politiek. Over alles had Multatuli een mening, - die hij ventileerde in lezingen en artikelen.
De biografie bestaat voornamelijk uit een selectie van geschriften van de hand van Multatuli, chronologisch geordend en kort toegelicht door de samenstellers.

Bijzonderheden:
Samengesteld door Dik van der Meulen, Cees Fasseur en Hans van den Bergh.

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Java Jongens van Baros 6, De zwarte met het witte hart, Heren van de thee, Het verboden huwelijk, Was getekend, Mata Hari, Izak, Eruit jij!, De ontbrekende schakel, Gebleekte ziel

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com
Te zien


Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights