kaft

Vrij man


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2012

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
In de 17de-eeuwse Republiek leeft de arts en jurist Menno Molenaar in verschillende werelden. Hij heeft een hang naar de zelfkant en verblijft het liefst in bordelen of morsige kroegen. Tijdens werkuren is hij een keurige klerk op het kantoor van raadspensionaris Johan de Witt. Maar tegelijk bespioneert hij deze en verkoopt de inlichtingen aan wie hem daar goed voor betaalt. En dan verkeert hij ook nog in de kring van vrijdenkers rond Spinoza en de gebroeders Koerbagh.
Dat kan niet goed gaan. Molenaar vermoordt een van zijn opdrachtgevers en vlucht halsoverkop naar New York, waar de Engelsen net het bewind van de Nederlanders hebben overgenomen. Daar probeert hij zijn moderne ideeën over een geneeskunst zonder magie en over een democratische samenleving in praktijk te brengen.
Een topzware ideeënroman waarin psychologische karakters niet geloofwaardig uit de verf komen. Geeft wel een goed beeld van het botsen van verschillende gedachtestelsels in de 17de eeuw.

Bijzonderheden:
gastbijdrage van Hansje Galesloot

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Nieuw-Amsterdam Key of Gold, Het verraad van Nieuw-Amsterdam, Stad van dromen, De waterkelder, I shall maintain, Manhatan, De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(1 stemmen)

Reacties
12-10-2014 10:32
Marion
Meeslepende roman die je mee neemt in verschillende gedachtenwerelden. Inmiddels al drie keer gelezen en ik weet zeker dat ik dit boek stuk ga lezen
contact | disclaimer & copyrights