kaft

Afscheid van een engel


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2012

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
De wees Roelf woont bij zijn grootmoeder. Zijn moeder is ter dood gebracht voor de moord op zijn vader toen hij drie jaar was. Het is hem verboden contact te hebben met de familie van zijn moeder. Hij wordt liefdeloos opgevoed; zijn grootmoeder houdt niet op herinneringen op te halen aan het ellendige lot van haar zoon, zijn vader, hem aangedaan door zijn moeder.
Na het overlijden van zijn grootmoeder verlaat hij de buurschap en sluit zich aan bij een groep vagebonden die rijke boeren berooft. Hij wordt verliefd en trouwt, met een vrouw die van een andere man zwanger is.
Het huwelijk is niet gelukkig, door zijn verleden en door zijn onvermogen van zijn zoons te houden. Beiden nemen dienst in het leger van Napoleon. De jongste wordt vermist; de oudste is verminkt terug gekomen, en vertelt zijn moeder over de gebeurtenissen.

Bijzonderheden:
Vervolg op '38 nachten'.

Tijd

Locaties

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights