kaft

De schilder van de Bierkaai


Auteur:

Genre:
streekroman

Jaar van publicatie:
1978

Waardering:
0 0 0 x x (3 uit 5)

Omschrijving:
De schilder Paulus Potter (1625-1654) is de zoon van een redelijk succesvol schilder van stillevens. Zijn vader wil dat hij in zijn voetsporen treedt, maar Paulus wil al vanaf jonge leeftijd de natuur en - vooral - dieren schilderen. Dat is geen populair genre; er valt in zijn woonplaats Amsterdam geen droog brood mee te verdienen. Daarom vertrekt hij naar Delft waar hij al snel succes heeft.
Hij overlijdt op 29-jarige leeftijd aan tb, de ziekte waar hij van kinds af aan lijdt.

Tijd

Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Delft Antoni van Leeuwenhoek:, Meisje met de parel, Zijn mooiste model, De zwarte met het witte hart, De gouden tulp, Simon Stevin, Ik worstel en kom boven, Dageraad van Oranje-Nassau, Rode sneeuw in december Den Haag The Winter Queen, Het zesde bedrijf, Simon Stevin, Titan kan niet slapen, Vorige levens, Mevrouw Bentinck, Sonny Boy, Ziet, een mens!, De leeuw van Nassau, Floris, Dageraad van Oranje-Nassau, De zwarte tulp, De lens van Spinoza, Het leven van Vincent van Gogh, Sjaco Enkhuizen Opstand in Holland, Scheepsmaat Woeltje

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights