kaft

Gebleekte ziel


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2012

Waardering:
0 0 0 0 0 (5 uit 5)

Omschrijving:
Nyoman Darma is de zoon van een naar Sumatra verbannen Balinese vorst. Hij mag op kosten van de overheid naar Nederland om voor onderwijzer te leren zodat hij later zijn landgenoten kan helpen. Tijdens de opleiding in Amsterdam raakt hij zijn opstandige gedachten kwijt en wordt een trouw aanhanger van westerse normen en waarden: een gebleekte ziel.
Terug in Indonesië krijgt hij de nederigste positie op school. Ondanks al zijn intelligentie, ijver en ambitie krijgt hij geen ander vak te doceren dan tekenen. In het sociale leven van de Nederlandse gemeenschap wordt hij niet toegelaten; zijn landgenoten gaan evenmin graag met hem om.
Zijn leven is een worsteling om zichzelf te kunnen zijn en zijn leven invulling te geven. Hij trouwt en krijgt een kind, maar blijft overal een buitenstaander, - tot zijn tragische dood.

Tijd

Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Sjaco, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Java Jongens van Baros 6, De zwarte met het witte hart, Heren van de thee, Het verboden huwelijk, Was getekend, Mata Hari, Izak, Eruit jij!, De ontbrekende schakel, Multatuli. Een zelfportret Sumatra De scheepsjongens van Bontekoe

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie





Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.




contact | disclaimer & copyrights