kaft

Sjaco


Auteur:

Genre:
roman

Jaar van publicatie:
2012

Waardering:
0 0 0 0 x (4 uit 5)

Omschrijving:
Op 8 januari 1716 wordt Jacob Frederik Muller alias Sjaco in een Amsterdamse herberg opgepakt. Hij wordt verdacht van inbraak bij een rijke inwoner van de Watergraafsmeer. Via een fictief personage Tobias schetst Conny Braam een waarheidsgetrouw en interessant beeld van de toenmalige juridische gewoontes.

Of Sjaco zo'n goede boef was als de schrijfster wil doen geloven, valt zeer te betwijfelen. Maar bijzonder is zijn geval wel vanwege de uitgebreide rechtsgang, tot en met de Hoge Raad. Tot grote ergernis van de Amsterdamse regenten duurde het eindeloos voor ze Sjaco kregen waar ze hem hebben wilden: op het schavot op de Dam.

Bijzonderheden:
Gastbijdrage van Hansje Galesloot

Tijd

Uitgelicht
Locaties
Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek:, De aanslag op Amsterdam, The Lady Tree, Burgwal 89, Herinneringen, De dolle vaandrig, Tussen Ambon en Amsterdam, De klopgeest, De gouden tulp, Handelaar in koffie, De verdrijving uit de hel, Ik, Hendrickje Stoffels, Tulpenkoorts, Voetlichten en vetpotten, Publieke werken, De stomme zonde, In de ochtend van het leven, De rivier, Stoom, Rembrandt, De verdwenen schilderijen, Sterrekinderen, Saartje Tadema, The House of Windjammer, The Moneylender's Daughter, Het blauw van Rembrandt, Montyn, Amor Dei, De klompen van André, Snarley Yow, Ook zij maakte het mee, Ik ben Rosemarie, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Key of Gold, Een man van Staal, Het mysterie van de Nachtwacht, Het grote geheim van Anna Maria van Schuurman, De vlindervrouw, De glazen brug, Het schip met geld, Anne Frank is niet van gisteren, Februari, De stomme van Kampen, Van Rijn, Ferdinand Huyck, Elisabeth de Flines, W.A.-man, Vingers van marsepein, De waterkelder, Jan Compagnie, Voor bijna alles bang geweest, Het verlaten hotel, Oud-Amsterdam, I shall maintain, Knopen in het koord, Het pauperparadijs, De donkere kamer van Damokles, De tulp van het kwaad, De handelsreiziger, De boekhandelaar van Amsterdam, De Watergeus, De schilder en het meisje, Multatuli. Een zelfportret, Hortense, Geschiedenis van een genotzoeker, Rembrandt en ik, Het geheim van Carré, Het raadsel Spinoza, Vrij man, De lens van Spinoza, I am Rembrandt's daughter, Verlaten, De schilder van de Bierkaai, De zoon van Rembrandt, Gebleekte ziel, Het palingoproer, Wat kan ons gebeuren Den Haag The Winter Queen, Het zesde bedrijf, Simon Stevin, Titan kan niet slapen, Vorige levens, Mevrouw Bentinck, Sonny Boy, Ziet, een mens!, De leeuw van Nassau, Floris, Dageraad van Oranje-Nassau, De zwarte tulp, De lens van Spinoza, Het leven van Vincent van Gogh, De schilder van de Bierkaai

Trefwoorden

Dit boek aanschaffen:
Kopen bij Bol.com:


Amazon
Kopen bij amazon.com

Waardering en reacties


 

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatie

Uw waardering:
* * * * *
(0 stemmen)

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze roman.
contact | disclaimer & copyrights