03-04-2015
afbeelding

Van Gogh in beeld

Elk schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) is nu een fortuin waard. Bijna niet te geloven dat hij tijdens zijn leven praktisch geen stuiver voor zijn werk kreeg. Zelfs met een broer in de kunsthandel die hartstochtelijk in zijn talent geloofde.

Het leven van de schilder is een fascinerend verhaal. Een domineeszoon die gaat evangeliseren onder de mijnwerkers in België. Hij deelt hun armoede en ellende. Hij neemt een alleenstaande alcoholverslaafde vrouw met kind onder zijn hoede, terwijl hij zelf alleen dankzij de financiële steun van zijn familie het hoofd boven water kan houden.

Na mislukt te zijn als predikant en als kunsthandelaar gaat hij zelf schilderen. Hij zwerft en schildert. Op uitnodiging van broer Theo verzeilt hij in Parijs waar hij contacten op doet met andere kunstenaars. Nergens vindt hij rust.

Het duo Marc Verhaegen en Jan Kragt heeft zijn leven in een strip gegoten. Prachtig verweven in de vertelling zijn meerdere bekende kunstwerken van Van Gogh. Bijna terloops wordt de ontwikkeling in technieken en onderwerpen geschetst. Mooi gedaan.
kaft
Titel:

Auteur:
Marc Verhaegen

Genre:
strip

Tijden:
1853-1890

Locaties:
Auvers-Sur-Oise


Bijzonderheden: Tekeningen van Marc Verhaegen. Scenario van Marc Verhaegen en Jan Kragt.

 

Reacties

Plaats uw reactie

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatieReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.


contact | disclaimer & copyrights