20-05-2014
afbeelding
Elizabeth Stuart, koningin van Bohemen, de Winterkoningin, door Gerard van Honthorst, 1642.

Een bijzondere liefde

Calvinistisch Nederland in de Gouden Eeuw.

Hij: een Afrikaanse prins, ex-slaaf, afgestudeerd in de theologie. Zij: Elisabeth van Bohemia, bekend als De Winterkoningin omdat zij – met haar man – al na één seizoen van de kroon verdreven is. Zij is weduwe en moeder van 13 kinderen; hij vrijgezel. Beiden van middelbare leeftijd.

Ze treffen elkaar in Den Haag, worden verliefd, trouwen en krijgen een kind. In het diepste geheim, want bekendheid zou een diplomatiek schandaal ontketenen. Onmogelijk vanwege de ambitie van Elisabeth om de kroon voor haar zoon terug te winnen.

Een prachtige liefdesgeschiedenis in een tijd van religieuze twisten en opstand tegen vorsten in meerdere Europese landen. De politieke en diplomatieke verwikkelingen komen eveneens aan bod bij een schrijfster die zorgvuldig historische bronnen raadpleegt.

Te lezen in The Winter Queen van Jane Stevenson. Helaas niet vertaald.
kaft
Titel:

Auteur:
Jane Stevenson

Genre:
roman

Tijden:
1634-1642

Locaties:
Den Haag


Bijzonderheden: Ook gepubliceerd onder de titel 'Astraea'. Het verhaal wordt vervolgd in de roman The Pretender. Dit speelt in Londen en op het eiland Barbados.

 

Reacties

Plaats uw reactie

Uw naam:

Uw reactie:

Controle ongewenste berichten:
Typ als controle de letters of cijfers hiernaast over in het tekstveld hieronder. Dit is nodig om spam robots te voorkomen. Kunt u de letters niet goed lezen, laat het veld dan leeg zodat u een nieuw plaatje krijgt.

verificatieReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.


contact | disclaimer & copyrights